SAMSIP: Ny film om metod för gemensamt stöd

Samordningsförbundet Samspelet och Kooperativet Mediagruppen Karlstad har skapat en film om hur en metod för bättre samordning kan stödja personer som ofta bollas mellan olika myndighet.

Filmen visar hur Samspelet arbetar med Samordnad individuell plan, SAMSIP, för att möta de personer som har stödbehov från flera olika organisationer samtidigt.

Genom att samla exempelvis Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och sjukvården för ett gemensamt möte, kan man enklare undvika att bolla personen mellan olika organisationer.

– Vi vet att SAMSIP är ett viktigt verktyg för att kunna ge rätt stöd till personer som har behov av samordning av insatser mellan våra myndigheter. Samspelet blir en viktig arena för metodiken att tidigt starta med SAMSIP, berättar Meta Fredriksson-Monfelt, förbundschef på Samspelet.

Filmen finns tillgänglig för de som arbetar i de olika myndigheterna liksom för alla som har intresse av hur samverkan och samarbete kan göra skillnad för den enskilde.

– När vi blev tillfrågade att göra en film om SAMSIP kände jag direkt, ”det här ska vi göra.” Om SAMSIP kan minska upplevelsen att du som brukare bollas mellan olika parter är det en mycket bra sak, säger Robert Halvarsson, ordförande på Mediagruppen Karlstad.

Filmen kommer att visas den 8 juni kl 08:30, i Migrationcenters lokaler vid Residenset i centrala Karlstad. Då kommer handläggare och chefer från myndigheterna att träffas för kompetensutveckling med SAMSIP som grund.

Filmen finns även att se via YouTube och kommer att visas i flera sammanhang.

Kontaktuppgifter
Meta Fredriksson-Monfelt
054-540 50 44

Robert Halvarsson
070-608 766

För mer information om Samspelet:
http://www.samspelet.se/

För mer information om Mediagruppen Karlstad:
http://mediagruppen-karlstad.se/

hearder-copy3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>